Ekonomi

GSK hisseleri daha yüksek kar tahmini nedeniyle arttı

GSK (GSK) hisseleri, şirketin 2024 yılına güçlü bir başlangıç yaptığını açıklamasıyla %1,76 oranında artış gösterdi. İlk çeyrek mali sonuçları, finansal analistlerin tahminleriyle karşılaştırıldığında farklı bir performans gösterdi ancak yıl için daha yüksek bir kar tahminine işaret etti. İlaç şirketi, 0,91 İngiliz Sterlini olan ortalama analist tahmininden daha düşük olan 0,43 İngiliz Sterlini düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) bildirdi. Bununla birlikte, şirketin geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre %10’luk bir artışla 7,4 milyar İngiliz Sterlini olarak gerçekleşmiş olsa da, beklenen 8,85 milyar İngiliz Sterlininin altında kaldı.

Şirketin büyümesi, ürün yelpazesindeki güçlü satışlara bağlanırken, aşı satışlarında %16, özel ilaçlarda %17 ve Trelegy satışlarında %33 oranında önemli artışlar kaydedildi. COVID-19 ile ilgili ürünlerin satışları hariç tutulduğunda, toplam satışlardaki %13’lük ve aşı satışlarındaki %22’lik artışla satış büyümesi daha da önemli hale geldi. Gelirlerin beklenenden düşük olmasına rağmen, piyasa GSK’nın 2024 yılı için %5 ila %7 hedef aralığının üst sınırına doğru bir gelir artışı tahminine olumlu tepki verdi. Şirket ayrıca, daha önce %7 ile %10 arasında tahmin ettiği çekirdek faaliyet kârı büyüme tahminini %9 ile %11 arasına yükseltti.

GSK İcra Kurulu Başkanı Emma Walmsley çeyrek sonuçlarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “2024 yılına, dört faz III klinik çalışmadan elde edilen cesaret verici sonuçları içeren ürün geliştirme hattımızda devam eden ilerleme ve olağanüstü performans gösterdiğimiz bir başka çeyrekle güçlü bir şekilde başladık.” Sözlerine şöyle devam etti: “Bu güçlü ivmenin devam etmesini bekliyoruz ve 2024’te satış ve kârda önemli bir büyüme yılı daha sunacağımız için heyecanlıyız.”

İleriye dönük olarak GSK, 2024 yılı finansal tahminlerini revize etti ve daha önce %6 ile %9 arasında tahmin edilen çekirdek EPS büyümesinin şimdi %8 ile %10 arasında olmasını bekliyor. Şirket ayrıca 2024’ün ilk çeyreği için hisse başına 15 peni temettü ve hisse başına 60 peni toplam yıllık temettü beklediğini açıkladı. GSK bu yıl için pandemiden daha fazla satış veya kâr öngörmediğinden, bu finansal kılavuz COVID-19 ile ilgili ürünlerden elde edilecek potansiyel gelir veya kârı içermemektedir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Başarılı faz III deneme sonuçları ve ruhsatlandırma onayları da dahil olmak üzere şirketin geliştirme hattı ve stratejik iş girişimlerinin gelecekteki büyümeye katkıda bulunması beklenmektedir. GSK’nın temettülere ilişkin politikası, şirketin bu çeyrekteki güçlü performansını yansıtacak şekilde aynı kalmaya devam ediyor.

Yatırımcılar, satış ve kazançlardaki büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için umut verici başlangıcından ve revize edilmiş mali kılavuzundan yararlanmayı amaçlayan GSK’yı yıl boyunca yakından izliyor.

Bank of America analistleri mali rapora cevaben ‘Underperform’ notunu korudu ve GSK hisseleri için 1,700 pence fiyat hedefi belirledi. Analistler bunu “tek seferlik faydaların da yardımıyla %16 EPS üstünlüğü ile güçlü bir çeyrek” olarak değerlendirdi. Analistler ayrıca, yükseltilen beklentilerin konsensüs tahminleriyle uyumlu olduğunu belirtti.

Buna karşılık, Jefferies analistleri, finansal güncellemenin ardından GSK hisseleri için ‘Al’ notu ve 1.950 peni fiyat hedefiyle devam etti. Analistler, GSK’nın ilk çeyrek satışlarının “Ojjaara’nın güçlü performansı da dahil olmak üzere özel ilaç satışlarının beklentilerin marjinal olarak %1 üzerinde, aşı satışlarının Shingrix’in iyi performans göstermesine karşın Arexvy’nin biraz altında kalmasıyla tahminlerin %5 üzerinde ve genel ilaç satışlarının Trelegy ve yerleşik ilaçların etkisiyle tahminlerin %7 üzerinde olmak üzere %4 daha yüksek” olduğunu bildirdi.

Jefferies analistleri, “Satış, genel ve idari giderlerdeki yasal bir masrafın iptal edilmesiyle daha da güçlenen daha güçlü bir gelir hattı ve iyileştirilmiş brüt kar marjı, %14’lük bir düzeltilmiş faiz ve vergi öncesi kar (FVÖK) performansı ve %16’lık daha yüksek bir düzeltilmiş EPS ile sonuçlandı” diye ekledi. “Finansal görünüm şu anda konsensüs tahminlerine benzer şekilde satışlar için üst sınırda, ancak kar hedefleri yükseltildi, bu da konsensüs yükseltmelerinde %1 ila %2’lik bir artış olasılığına işaret ediyor.”

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zeka desteği ile oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için hüküm ve koşullarımıza bakın.

altinorduajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu